huen
NÉZŐKNEK
VERSENYZŐKNEK
SAJTÓ
INTERJÚK
VIDEÓ

ORB, NyrB: Az első szervizparkban mondták...

(2009-08-01 12:54:23)

Herczig Norbert:
- Nagyon jól sikerült az első-három gyorsasági, nem vállaltuk túl magunkat. Két helyen is óvatoskodtunk, de nagyon jók a pályák, nagyon élvezetes rajta menni. Jól állunk, de messze még a vége, sietni kell.

Spitzmüller Csaba:
Katasztrofálisan sikerült az első kör, az utolsón meg is forogtam, hál’ istennek nem ütöttük meg az autónkat, de nagyon sok időt vesztettünk vele. Sajnos ez nagyon nagy időveszteség volt: a gyorsasági előtt vettük észre, hogy bal hátul defektet kaptunk, gyorsan lecseréltük, de nem volt időnk felmelegíteni. Nem sikerült jól beállítani a guminyomást, ami bent a gyorsaságin nagyon magas volt, emiatt megforogtunk. Taktikázásra nincs idő, csőgáz!

Turán Frigyes:
- Azt hittem, kicsit hamarabb fog melegedni az idő és az aszfalt is. Azt gondolom, hogy minden rendben van 8,9 másodpercre vagyunk másodikak, így nincs semmi baj. A nyitó két szakaszon, kevesebbet kaptunk a többiektől, mint azt korábban gondoltam, a harmadik viszont már tényleg jól sikerült. Nincs baj, most kicsit állítunk az autón, hogy jobb legyen a tapadása, aztán majd meglátjuk!

Hadik András:
- Összességében jól sikerült, bár Turi Tomiék balesete miatt még nem tudjuk, hogy lesznek az idők.

Hideg Krisztián:
- Az első szakaszon minden rendben volt, sajnos a Turi Tomi balesete miatt megálltunk, hiszen kötelességünk, ráadásul nem láttam „SOS” sem „OK” táblát, így kutya kötelességem megnézni, hogy mi van a versenyzőtársammal. Úgy vettem észre, hogy egyikőjük sincs teljesen jól, így azonnal mentőt hívtam hozzájuk. Ezen kívül minden rendben volt!

„ASI”:
Jó volt, de viszonylag óvatosan mentünk. Reméljük az autó kitart, és mi sem fogunk hibázni!

Pethő István:
- Nem vagyok elégedett, nem voltam 100%-os a nyitó szakaszokon. A harmadik gyorsasági már jobban sikerült, azonban megálltunk Tomiék balesete miatt. Megnézzük az autót, mert a futóművet illetően nem vagyok megelégedve, utána megpróbálunk gyorsulni.

Matics Mihály:
- Óvatos, tapogatózós volt az első kör, a végén kezdtünk egy kicsit belejönni. Szerencsére most a hátam jól működik, az autóm azonban még mindig a csereautó, így nehezebb.

Rongits Attila:
- Röviden összefoglalva, tetszett nekünk az első kör. Most hallottuk, hogy az utolsó szakasz etap lett, pedig mi még tempósan átjöttünk. Nagyon élvezzük, az autó is jól működik, azt hiszem a második helyen állunk.

Ollé Sándor:
- Próbáltunk gyorsan menni, de úgy tűnik nem sikerült. Robi nagyon gyors, így most pont azon gondolkozunk, hogy belemenjünk egy nagy csatába, vagy kezdjünk el spórolni az utolsó versenyre! Nagy dilemma, de még a következő kört megpróbáljuk…

Gyarmati Ariel – Kocsis Gyuri Subaru Impreza WRC
- Az első gyorson mentünk 5-6 kilométert, amikor éreztem, hogy nagyon csúszik az autó, nem volt megfelelő tapadás és egy egyenesben, már Árpádtetőnek lefelé a jobb első gumi felrobbant. Megálltunk a gyorson, kicseréltük a kereket, ezzel nagyon sokat bent hagytunk. A második gyorson problémamentesen végig tudtunk menni. Az autó ugyanúgy csúszkál, de a lényeg, hogy tudunk vele menni. Óriási érzés ez a WRC. Gyorsan nem tudunk vele menni, még ismerkedünk az autóval. Megpróbáljuk inkább a nézőket és saját magunkat szórakoztatni.

Bútor Róbert:
- Az első szakasz felénél, valamilyen oknál fogva átállt az autó etap üzemmódba, így három kilométert mentünk úgy, hogy jóval gyengébb volt az autó. A következőn már nem volt gond, de még szokom, tanulom az autót, kicsit bátortalan is vagyok. Picikét előrébb gondoltam magunkat, de még bele kell jönni!

Krózser Menyhért:
- A nyitó szakasz jól sikerült, a másodikon azonban fel kellett venni a ritmust, éreztük, hogy hiányzik a kilométer és a guminyomást is elrontottuk. Azt hiszem, küzdünk…

Ifj. Ranga László:
- A nyitó gyorsasági jól sikerült, de valamilyen problémánk akadt a gyertyával, így kaptunk 10 másodpercet. Nekünk jól jött, hogy etap lett a harmadik szakasz, hiszen így továbbra is fel tudjuk venni a kesztyűt a többiekkel.

Kőváry Barna:
- Azt hittem, hogy nem lesz olyan jó az Árpádtető, de ott is és Kisvaszaron is sikerült egy első időt jönnünk. A kategóriában kőkemény a meccs, úgy tűnik, most még mi szaladunk elől, nem akarjuk elbízni magunkat, hiszen nagyon hosszú nap lesz!
 
Tóth Imre
(képünkön a baleset utáni autó a rallyfanatic.hu felvételén):
- Jól vagyunk! Egy ilyen nagy eséshez képest azt hiszem jól. Kicsúsztunk egy kanyarban, és akkora tempóval repültünk a fák közé, hogy gyakorlatilag szétszakadt az autó. Szerencsére nem történt semmi bajunk, ahhoz képest, hogy a kocsi nagyon csúnyán összetört. Tomi bement a kórházba, kivizsgálják, megröntgenezték. Elméletileg nincs törése, de neki volt korábban egy vállsérülése, ami miatt a szezon elejét kihagytuk.

Főtámogató
http://www.ahbrt.hu

Támogatók
http://www.vorosauto.hu/
#
http://www.pecs2010.hu/
http://www.synergon.hu
http://www.mecsextrem.hu/
http://www.dravanet.hu
http://www.pecsplaza.hu
http://www.segafredo.hu/
http://www.technotrade.hu/
http://www.dreher.hu
http://www.bizol.hu
http://www.dunlopmotorsport.hu
http://www.hellenergy.hu
http://www.suzuki.hu

© 2009. J-Group Fotoprint Kft. | Copyright
A verseny internetet szolgáltatója a Drávanet ZRt.
A Magyar Suzuki Zrt. a magyar rallyesport hivatalos támogatója.